O rachetă, pantofi, ținută - este imposibil să joci tenis fără ele. Dar pe lângă părți atât de evidente ale echipamentului de tenis, există pe piață o întreagă gamă de accesorii de tenis - dintre care unele vor face jocul mai confortabil, altele vă vor ajuta să vă protejați sănătatea sau vă vor ajuta să obțineți rezultate mai bune. Iată trei lucruri – sau poate, mai precis, trei categorii de accesorii despre care credem că sunt un „must-have” pentru orice jucător de tenis.


Înainte să faci prima lovitură


Îți cumperi racheta de vis, desigur, deja racordată cu un racordaj pe măsură și crezi că poți începe deja să joci. Nimic mai departe de adevăr! Este absolut necesar să ai nevoie de încă 2 accesorii pentru racheta ta: overgrips și vibrastop-uri, numite și amortizoare.

Rețineți că fiecare rachetă de tenis este echipată din fabrică cu un așa-numit grip, pe care mai puneți un overgrip suplimentar. Overgrip-urile sunt mult mai subțiri decât gripurile și oferă un joc mai precis și mai confortabil, deoarece racheta alunecă mai puțin în mână. Principalele criterii de urmat atunci când alegeți un overgrip sunt grosimea, vâscozitatea și... culoarea acestuia.

Merită să ne amintim că, cu cât overgripul este mai subțire, cu atât se simte mai bine racheta în mână și, prin urmare, un control mai bun - cu cât overgripul este mai gros - cu atât racheta este mai moale și sunt mai puține vibrații. De asemenea, supragripurile mai groase protejează mai bine împotriva amprentelor. Datorită vâscozității overgripurile, le împărțim în uscate și umede - aceseta din urmă se lipesc cu siguranță mai bine de mână, dar acest lucru poate avea un impact negativ asupra vitezei de schimbare a prizei rachetei. Ultimul criteriu pentru alegerea unui overgrip - culoarea - este deja o chestiune de preferință personală. Merită să ne amintim că o culoare interesantă a overgripului poate schimba - spori - aspectul întregii rachete!

Overgripurile ar trebui schimbate des - de îndată ce observi că racheta alunecă în mână sau materialul a devenit inestetic murdar - ceea ce este deosebit de ușor pe terenurile pe zgură.

https://tennis-zone.ro/accesorii/overgripuri/


Owijki tenisowe Gamma Neon Safari pink/orange/yellow 3P Owijki tenisowe Pro's Pro Camouflage Grip 4P - white/black/blue/red Owijki tenisowe Solinco Wonder Grip Jar 60P - multicolor



Joacă din greu pentru sănătatea ta!


Vibrastopurile, care sunt piese speciale de cauciuc fixate și presate între corzile unei rachete de tenis, atenuează vibrațiile create în timpul unei lovituri și împiedică transferarea lor de pe cadrul rachetei în brațul jucătorului. De ani de zile a existat o dezbatere acerbă în rândul celor implicați în tenis cu privire la necesitatea vibrastopurile sau doar sunt un gadget inutil. Cu alte cuvinte: protejează cu adevărat brațul de vibrațiile nefavorabile sau doar previn bâzâitul neplăcut al corzilor rachetei la lovire. Cu toate acestea, am dori să subliniem cu tărie că aproape fiecare jucător profesionist de tenis folosește un amortizor - așa că pare sigur că vibrastopurile sunt benefice pentru sănătate.

În plus, o rachetă de tenis cu amortizor de vibrații se comportă mult mai bine, este mai ușor să te concentrezi pe lovitură și să faci o mișcare mai precisă – așa că chiar merită să folosești unul, mai ales că numărul de culori și modele ale vibrastopurilor este uluitor! Este greu să reziști unui portret prietenos al animalului tău de companie preferat sau simbolului idolului tău de tenis sau unui chip vesel.

https://tennis-zone.ro/accesorii/amortizoare-vibratii/


Wibrastopy Gamma ZOO Damps 2P - koala/zebra Wibrastopy Pro's Pro Funny Face Damper Naughty 3P


Confort în timpul jocului

Desigur, hainele confortabile din țesături tehnice și pantofii bine potriviți sunt necesități absolute, dar imediat după ele, un prosop este esențial pe teren. Acesta este un accesoriu care nu numai că va spori confortul jocului, dar va contribui cu siguranță la rezultate mai bune. Tenisul este un sport foarte dinamic, în timpul căruia eliminăm multă transpirație, așa că veți aprecia cu siguranță un prosop care absoarbe umezeala, cu care vă puteți șterge instantaneu fața sau mâinile. Necesitatea prosoapelor de tenis este dovedita de faptul ca nici un tenismen profesionist nu iese pe teren fără ele.

De asemenea, fiecare jucător de club ar trebui să-și pregătească cel puțin un prosop curat înainte de a merge pe teren, ceea ce, fără îndoială, va fi util în timpul antrenamentelor sau jocului. Un prosop elegant, cu un caracter sportiv, completează perfect echipamentul oricărui jucător de tenis și arată grozav. Prosoapele de tenis sunt confecționate din bumbac de înaltă calitate, ceea ce le face extrem de plăcute la atingere și se caracterizează printr-o absorbție ridicată. Datorită calității lor excelente, funcționează impecabil chiar și pentru mulți ani. De asemenea, merită să ne amintim că astfel de prosoape de calitate excelentă vor fi utile în orice casă, de exemplu, în rolul de prosoape originale de baie sau de plajă. Durabile și confortabil de utilizat, acestea atrag atenția prin designul lor, iar în utilizare vor îndeplini cele mai exigente cerințe.

https://tennis-zone.ro/imbracaminte/altele/prosoape/




Ręcznik tenisowy Strefa Tenisa Towel Logo - orange/white

Ręcznik tenisowy Wimbledon 2022 Face - green/purpleRęcznik tenisowy Roland Garros Joueuse 2022 - roseRęcznik tenisowy Adidas Micapulco Towel - crew navy/screaming pink/halo blue


După cum puteți vedea din această prezentare generală, avem cu adevărat o mulțime de accesorii de tenis pe care le veți găsi utile. Spuneți-ne fără ce accesoriu nu vă puteți imagina jucând tenis - poate folosiți ceva ce nu am menționat? Ne-am bucura sa primim vești de la tine.