Alegerea rachetei de tenis pentru copii este foarte importanta pentru a o putea manevra si a o putea folosi cat mai usor. Este esential ca juniorul sa joace cu o racheta potrivita in functie de inaltimea si de forta lui.


Lungimea rachetei de tenis se alege in functie de inaltimea copilului:
lungime de 17inch(43cm) recomanda copiilor cu inaltimea in jur de 80cm si varsta de 3-4ani. Este cea mai mica racheta de tenis pentru copii.
lungime de 19inch(48cm) recomanda copiilor cu inaltimea in jur de 100cm si varsta de 4-5 ani.
lungime de 21inch(53.3cm) recomanda copiilor cu inaltimea in jur de 110cm si varsta de 5-6 ani.
lungime de 23inch(58cm) recomanda copiilor cu inaltimea in jur de 125cm si varsta de 6-8 ani.
lungime de 25inch(63.5cm) recomanda copiilor cu inaltimea in jur de 140cm si varsta de 8-10 ani.
lungime de 26inch(66cm) recomanda copiilor cu inaltimea in jur de 145cm si varsta de 10-12 ani.


Tipul materialului
Rachete de tenis din aluminiu- majoritatea rachetelor de tenis pentru copii sunt fabricate din acest material. Rachetele din aluminiu sunt usoare si usor de manevrat, pentru a te bucura de primele lectii de tenis.

Rachete de tenis din graphit - puteti opta pentru achizitia unei astfel de rachete cand copilul doreste sa faca pasul catre performanta sau doriti sa ii achizitionati o racheta mult mai calitativa fata de rachetele din aluminiu.
Aceste rachete sunt fabricate din acelasi material la fel ca cel din rachetele pentru jucatorii profesionisti.  O racheta de tenis din graphit va oferii copilului toata puterea si precizia de care are nevoie pentru a progresa.
Rachetele cu dimensiunile 25 si 26 inch sunt cele mai intalnite si cautate.

O tehnica pentru a gasi lungimea rachetei potrivite pentru copilul tau ar fi ca cel mic sa prinda racheta de maner(din partea de jos) si sa stea in picioare in pozitie dreapta cu mainile pe langa corp si cu racheta in mana. Aceasta nu trebuie sa atinga pamantul dar nici distanta intre pamant si racheta sa nu fie asa de mare. Aceasta ar trebui sa fie cam de 2 cm.
Grosimea manerului se va masura tinand degetul aratator mainii opuse, intre degetele care sunt deja fixate pe manerul rachetei. Distanta dintre podul palmei si varfurile degetelor va trebui sa fie cam aceeasi cu grosimea degetului aratator.


Tipul mingilor de tenis este un alt aspect la fel de important:
Mingi tenis stagiul 3 sau culoare rosu - recomandate pentru cei mai mici copii cu varsta de pana la 7 ani si racheta de tenis cu lungimile de 19, 21 si 23 inch. Aceste mingi au presiunea cu 75% mai scazuta fata de mingile standard si dimensiunea este mai mare deoarece viteza lor este mai mica. Copilul neavand viteza de reactie inca dezvoltata. Acestea se folosesc pe cel mai mic teren de joc.

Mingi tenis stagiul 2 sau culoare portocaliu  - recomandate copiilor cu varsta intre 7-9 ani si racheta cu lungimea 23 si 25 inch. Aceste mingi au presiunea cu 50% mai scazuta fata de mingile standard. Acestea se folosesc pe un teren cu dimensiuni mai mari fata de terenul rosu.

Mingi tenis stagiu 1 sau culoare verde - recomandate pentru copiii cu varsta intre 10-12 ani si racheta cu lungimea 25 si 26 inch. Aceste mingi au presiunea cu 25% mai scazuta si se apropie de mingea standard. Acestea se folosesc la jocul de tenis pe intreg terenul cu dimensiunile standard.