Meniu
Your Cart

Cursuri copii

Cursuri pentru copii


DE CE SA ALEGI TENISUL?


Elevii clubului nostru nu neglijeaza scoala, prin sport avand un randament mai ridicat la invatatura.
Antrenorii clubului nostru sunt tineri si reprezinta un model pentru copilul dumneavoastra, au intotdeauna o atitudine pozitiva la cursurile de tenis, incurajand si motivand copiii sa devina modele la randul lor pentru alti copii.
Pentru ca pe terenul de tenis vei intalni grupe mixte de baieti si fete, unde toti copiii selectati sunt educati si nu se vorbeste urat, nu exista contact fizic sau violenta  intre acestia.

La Tenis Club Lucian se pot inscrie copii baieti si fete incepand cu varsta de 4 ani, cu conditia ca acestia sa asculte de indicatiile antrenorului.
Lunar formam grupe de copii incepatori! Pentru inscriere va rugam sa ne contactati telefonic!


O sedinta dureaza 55 de minute, sunt impartite pe categorii de varsta si se efectueaza intre 2 si 6 copii in acelasi timp. O grupa poate avea 2 sau 3 sedinte / saptamana in functie de fiecare cursant.


Grupele sunt impartite in urmatoarele categorii:


✅ varsta cuprinsa intre 4-7 ani
✅ varsta cuprinsa intre 8-11 ani
✅ varsta cuprinsa intre 12-14 ani

Antrenamentele se desfasoara luni - vineri intre orele 15:00 – 20:00 si in weekend intre orele 10:00 – 15:00.


OFERIM PRIMA ORA DE TENIS GRATUITA COPILULUI, PENTRU A VEDEA DACA II PLAC CONDITIILE CLUBULUI, ATMOSFERA, ANTRENORII, CONTACTUL CU CEILALTI COPII SI A DECIDE DACA DORESTE SA PRACTICE ACEST SPORT.


PENTRU PRIMELE LECTII, VA PRIMI RACHETA DIN PARTEA CLUBULUI.


Cursurile de tenis se desfasoara vara pe terenul de zgura descoperit iar pe toata perioada de iarna, activitatea se desfasoara in interior pe terenul de tenis acoperit cu balon incalzit si iluminat. Asiguram cele mai bune conditii de antrenament pentru copiii nostri.


Organizate de antrenori licentiati, cursurile de tenis se desfasoara la baza sportiva T.C. Lucian situata in Craiova, str. Aleea 2 Primaverii nr.24 (vezi harta aici).
Te facem sa iubesti tenisul!Placerea ta de a juca este foarte importanta pentru noi. Incercam sa te facem sa te bucuri la maxim pe teren. Tenisul devine mai mult decat un sport, atunci cand reusim sa facem un jucator fericit!


Oferim sfaturi legate de alimentatie si nutritie, un lucru foarte important in tenis si sanatate!Aplicam principiile Play+Stay!


Aceste principii reprezinta modul ideal de dezvoltare in tenis pentru baieti si fete pana la varsta de 10 ani folosind mini fileuri, rachete si mingi usoare, jocuri mai scurte mai simple si mai variate.


Cum se desfasoara un antrenament pentru copiii incepatori:✅ Incepem cu incalzirea corpului si a muschilor.
✅ Dupa incalzire se trece la invatarea loviturilor specifice tenisului cu racheta si mingea de tenis. ✅ Modul de lucru difera de la o grupa de copii la alta si de la un nivel de joc la altul indifferent daca copiii sunt incepatori.
✅ In aceeasi ora ne concentram si pe partea de pregatire fizica in care se dezvolta coordonarea, viteza de reactie, mobiliatea si multe alte calitati necesare unui jucator de tenis. Pentru aceasta se folosesc materiale specific pregatirii cum ar fi scarita pentru mobilitate, mingi special, coarda, jaloane, benzi elastice.
✅ Jocurile intre copii sunt foarte importante si nelipsite astfel cei mici devin mult mai competitivi atunci cand antrenamentele se desfasoara in grup.
✅ Finalul antrenamentului este incheiat cu stretching pentru decompresia musculara si pentru a prevenii accidentarile pe termen lung.


Iubim competitiile si vrem sa castigam!
Antrenam tineri jucatori cu scopul participarii la turnee fie organizate de noi, fie turnee nationale.


Pentru copiii avansati (performanta) programul de antrenament este structurat astfel:✅ Copiii incep antrenamentele cu o serie de exercitii speciale pentru o incalzire a muschilor mult mai complexa, deoarece la acest nivel corpul devine mult mai solicitat.
✅ Dupa incalzire se trece la perfectionarea loviturilor specifice tenisului cu racheta si mingea de tenis. Modul de lucru difera de la o grupa de copii la alta si de la un nivel de joc la altul. Aici avem copii care fac ore speciale pentru pregatire fizica si psihica.
✅ Pentru copiii avansati, deoarece acestia participa la concursuri de tenis, ne concentram si mai mult pe partea de pregatire fizica. De la o anumita varsta acest aspect devine mult mai important deoarece tenisul implica o conditie fizica foarte buna. Pentru partea de pregatire fizica folosim materiale speciale (scarite, mingi medicinale, coarzi elastice, benzi, spalier pentru indreptarea coloanei si multe altele).
✅ Dialogul si partea de dezvoltare psihica si emotionala a jucatorului devine un aspect important si este tratat diferit de la un copil la altul printr-un program special. Acordam mai multa atentie acestui aspect.
✅ Finalul antrenamentului este incheiat cu stretching pentru decompresia musculara si pentru a preveni accidentarile pe termen lung.La T.C. Lucian beneficiati de :


✅ antrenori licentiati.
✅ atmosfera prietenoasa.
✅ program flexibil.